mandag 19. mars 2007

Slår de hundene? Istedet for å jobbe?

Datteren min og jeg snakker ofte om at det er viktig å være snill og ikke slå mennesker og dyr. Hun hadde en opplevelse i vinter der hun så noen barn være hardhente med en hund (dro den i pelsen og ørene o.l) og dette gjorde et dypt inntrykk på henne. Når vi snakket om dette sa jeg at det var noen som var slemme med dyr og som slo dem.

- Hvem er det som slår hunder da??

- Vel, svarte jeg, noen som jobber med hunder, slår dem.

Anne Mathilde spurte forskrekket:
- Slår de hundene?
- I stedet for å jobbe??

Dette spørsmålet fra en fireåring er viktig, siden det finnes så mange hundebøker som anbefaler systematisk, hardhendt behandling av hunder. Gyldendal Fakta har f.eks nettopp utgitt en ny bok om valper av radarparet "Steen og Strøm". Johan B. Steen og Elin Wittusen anbefaler her en rekke hardhendte tiltak mot valper i deres første leve-halvår.

Utgivelsen kom på tross av at jeg i god tid før trykking gav forlaget tydelig melding om at jeg syntes de burde få vurdert innholdet i boken faglig og opp mot dyrevernlovgivningen. Forlaget sa til meg at "Neida, dette er en ordentlig kosebok, med masse fine bilder".

Nå har jeg fått boken, og joda, den har masse flotte bilder. Men Gyldendal (Fakta?!) burde skamme seg. Jeg vil kommentere noen av rådene og påstandene i boken i en annen post.

2 kommentarer:

  1. Tror du mangler litt forståelse for hva en hund er jeg! Det er ikke et menneskebarn....

    SvarSlett
  2. Du er jaggu på bærtur. Håper du lærer hvordan hunder fungerer før du dreper selvtilliten til din hund totalt. Du burde dra å se hvordan noen som er flink med jakthunder jobber.

    SvarSlett