tirsdag 6. mars 2007

Å snuse i luftapparatet på bilen!

Hvordan tror du jeg hadde tatt det hvis mannen min plutselig lente seg frem og begynte å snuse i luftapparatet når vi var på biltur en vakker søndags formiddag? Denne noe foruroligende menneskeatferden er er ikke det minste foruroligende når du ser at det skjer hos en hund.

Akkurat disse tankene gjorde jeg meg da jeg kjørte på jobb i morges og Jess, hunden min, reiste seg opp for å stikke nesen i luftapparatet. Hvis hun har anledning vil hun alltid gjøre det når vi kjører inn på en grusvei. Hun vil da undersøke om det er noe spennende sauelukt å spore, og som den gjeterhunden hun er vil jeg ganske raskt se en intens forventning i form av skjelving i kroppen, titting ut av bilvinduet og ørene på stilk.

Hunder har en enormt godt utviklet luktesans og hele 1/3-del av hjernen er anordnet denne sansen! Hos mennesker befatter bare 1/20-del av hjernen denne sansen.

Derfor kan jeg berolige deg med at du ganske sikker slipper å se bisarre snuseatferder hos maken din med det første. Hvis han da ikke er med i dette artige forsøket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar