mandag 19. mars 2007

Hundekjører dengte hundene med kjepp - disket

Jeg har tidligere lagt merke til at Robert Sørlie (konkurransedeltager i hundeløp) har uttalt seg tydelig om at han tar avstand fra hardhent behandling av hunder. Han fikk dessverre en ny anledning til å utrykke dette i dag, da det ble klart at en av hans rivaler, Ramy Brooks, er blitt disket 14 mil fra Nome (mål) i Iditarod-løpet i Alaska pga at han hadde slått 10 hunder med kjepp. Dette skjedde visstnok fordi han var frustrert over at to av hundene ikke ville gå videre. Les her... En av hundene døde like etterpå.

Sørlies talsperson Ann-Kristin Laeskogen sier at på Team Norway er slikt uakseptabelt. Ingen av dem banker bikkjene sine fram i sporet. Hun sier videre at det ikke funker.

Jeg antar at dette ikke er hovedgrunnen til Team Norways standpunkt. Selv om det hadde funket så ville det vært både skadelig og forbudt. I Norge er det nemlig ulovlig å slå hundene sine med kjepp - §8 i dyrevernloven.

Hundekjørermiljøet har tidligere hatt et rykte på seg for å være til dels rått og brutalt, men jeg tror Sørlies uttalelser, sammen med hans gode resultater, har bidratt til å bedre holdningene.

Blomster til Team Norway fra meg!


Ramy Brooks med sine hunder

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar