lørdag 31. mars 2007

Hundens skrekk og gru

TV-programmet "Hundens skikk og bruk" ble behørig debattert i Redaksjon 1 29.03. Se innslaget her. Jeg bet meg merke i "harde treningsmetoder er viktig for å få respekt"-forkjemperen Magne Gjertsens gjentatte uttaleleser om å kalle rykk i bånd noe annet enn ubehag eller straff.

Dette måtte kalles korrigering - eller aller helst styringsnapp. Er dette for å få det til å høres bedre ut eller mener han har hunder best kan styres ved å nøkkes i båndet? Mine hunder har dobbelt så mange ben som meg og klarer fint å finne retningen vi skal i på egenhånd. Jeg trenger da ikke røske dem rundt som om de var et småbarns draleke.
Det er å sminke på sannheten, samt å undervurdere folk, når man ikke kan kalle en spade for en spade.

1 kommentar:

  1. Bra skrevet Helene. jeg irriterer meg også over de som fordekker sannheten. Akkurat det gjorde Magne Gjertsen på TV.

    SvarSlett