onsdag 7. mai 2008

Gratulerer Vigdis!

Det er en fornøyelse å se dette løpet av Vigdis Johannesen, med groenendaelen Priscilla. Vigdis er mest aktiv i agility, men har nå fått dilla på lydighet også. Det har visst Priscilla også.

Dette er dame som kan planlegge og gjennomføre! Jeg er sikker på at innsittene kommer på plass i løpet av kort tid, slik at konkurransenervene ikke forstyrrer dem mer :) Planen er i alle fall lagt! Hun arbeider til vanlig på Fjellanger Hundeskole AS i ca 350% stilling, men har tid til alt mulig annet også.Vigdis og Pricilla konkurrerer i Lydighet kl 2, 27. april 2008 from BAK on Vimeo.

Dere fortjente virkelig 10 i helhet. Gratulerer med opprykket til klasse 3!

3 kommentarer:

 1. hei =) denne kommentaren har egentlig ikke noe med innlegget ditt å gjøre, men jeg har et par spørsmål som jeg håper du kan svare på. Jeg ser du har dyreatferd og etologi som leveområde, og det er det du driver med i jobbsammenheng osv. Det er noe jeg virkelig kunne tenkt meg også, omtrent slik du har det - daglig leder på en hundeskole, lærer i smådyr og hund på Stend, osv.. Har du noen spesiell bakgrunn (utdanning) innen disse områdene, eller er all kunnskap "selvlært" gjennom livet? Jeg syns det hadde vært knallgøy å kunne kombinere utdanning/yrkesliv med slike emner du driver med, altså mer eller mindre dyrepsykologi... og lurer på om du kjenner til noen muligheter for det? noen ideer for yrkesretning, eller veier å gå for å oppnå en noenlunde lik yrkessituasjon som du har? finnes det noe som heter "en dyrepsykolog"? fra mitt synspunkt virker det jo som oom du har den ultimate drømmejobben =)

  SvarSlett
 2. Hei Heidi! Takk for fine ord! Før jeg bestemte meg for å bli atferdsbiolog/etolog var jeg innom litt forskjellig. Blant annet almennfag, jusstudiet og grunnfag i informatikk :) Så gikk jeg tilbake til videregående og tok agronomutdanningen. Deretter fulgte tre år på Høyskolen i Nord-Trøndelag med bachelor i husdyrfag (fag i anatomi, fysiologi, sykdomslære, avl, husdyrmiljø, økonomi, planlegging, bygningsteknikk, ernæring, økologi, de enkelte dyreproduksjonene m.m). Deretter fullførte jeg de to resterende årene på masterstudiet i etologi på Universitetet for miljø- og biovitenskap. Like viktig er at jeg ved siden av dette har trent hund aktivt, utdannet meg til instruktør og drevet med instruksjon/undervisning. Jeg har også lært meg å bruke ulike elektroniske formidlingsverktøy effektivt. Ingen av disse delene ville jeg vært foruten :)

  Det er viktig å bruke all den fritiden man har som student til å satse fullt på å oppnå en bedre, bredere og mer praktisk kompetanse.

  Det finnes mange veier å gå for å komme til målet. Send meg gjerne en mail, så kan jeg kanskje hjelpe deg mer konkret. Lykke til!

  SvarSlett
 3. tusen takk for godt svar, og beklager at jeg ikke har gitt lyd fra meg - eksamenstid... Jeg har også tenkt litt på det husdyrfaget, som de har på UMB. men jeg syns det virker litt for fokusert på gårdsdrift og produksjonsdyr osv, som jeg egentlig er nada interessert i. det frister liksom lite å ende opp som en som reiser rundt og godkjenner levestandardene til sauer og kyr på gårder rundtom. Det som er spennende er atferd, anatomi og fysiologi hos sportsdyr som hund, hest, osv, og evt. ha en jobb der man hjelper dyreeiere med div. problem, trening og andre ting, det er vel blant annet noenlunde det du driver med..? hvordan var det egentlig på husdyrstudiet du tok; store valgmuligheter innen enten gårdsdriftemner eller sportsdyr? hvordan har du opplevd jobbmulighetsituasjonen etter studiene, var det lett å få seg arbeid, eller må man mer eller mindre starte for seg selv helt forfra, med en slik utdanning? master i etologi virker kjempespennende, og noe jeg sterkt vurderer etter en eventuell biologibachelor. Men, jobbmuligheter etter det? Det ble veldig mange spørsmål nå, og selvfølgelig har du ikke noen fasit på dem. Men det er veldig greit å få snakke med en som har opplevd disse tingene =) må innrømme at jeg er litt redd for om denne type utdanning kanskje vil gi en utrygg jobbframtid? Jeg blir evig takknemlig for svar, og om du vil ta deg tid til det kan du godt sende svar på emailen min, [email protected]. Det var egentlig meningen å skrive dette på mail, som du foreslo, men så endte jeg nå opp her likevel ;) håper der går fint.

  MVH heidi

  SvarSlett