tirsdag 10. april 2007

Gullfisker - mer enn du anerHar du hørt at minnet til gullfisker er på ca tre sekunder? Trodde du at gullfisker ikke kan lære?
Fiskene du har i akvariet ditt kan i aller høyeste grad lære om ting i sitt miljø og hva som fører til belønning eller ubehag. Etologen Theresa Burt de Perera har uttalt at: "Folk flest ser på fisker som idioter med erte-hjerner som ikke kan huske ting i mer en et par sekunder. Vi har funnet at fisker har gode evner for å lære og huske, og har kognitive evner som ville overraske de fleste."

En som til de grader har vist dette gjennom praksis er Dean og Kyle Pomerleau som har trent akvariefisker siden 2004. Kyle er en ung gutt som vant to gullfisker på en skolebasar og sammen med faren sin har han trent, filmet og spredd kunnskap om trening av fisker. De har sammen bygget opp en treningsbok for salg, samt treningsutstyr, som de promoterer på sine nettside.

De har lagt ut en rekke videoer av fiskene sine. Her kan du se fiskene putte en ball i et fotballmål, svømme gjennom ringer og tunneler og andre imponerende triks! Alt ved bruk av belønning og shaping :)
Her er enda en video.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar