søndag 3. februar 2008

Lek! Kun for voksne....

Jeg har av og til litt vanskelig for å slippe barna til når det gjelder å leke med store såpebobler! Det er fasinerende å se en boble på over 50 cm i diameter fly over hustakene.

Det gjelder å ha utstyret i orden, for såpeboblelaging er ikke noe man skal ta lett på. Først trenger man en skikkelig såpebobleløsning. Jättebubbelmix funker bra. Og store boblestaver. Gi ungene et eget fat med boblemiks, for de skjønner ikke viktigheten av å ha en boblefri overflate på boblevannet.

Vann fra springen er tabu for en såpebobleelsker, selv om vannet i Bergen er bløtt (lite kalk). Du vil jo ha stoooore bobler som holder lenge! Og da må kalken bort. Sett ut en ti-litersbøtte og vent på regnet. (Regner det alltid i Bergen? Neeei, eg vet ikkje eg. Eg e bare åtte år.).

Mennesket er ikke det eneste pattedyret som syns bobler er morsomt. Her er en delfin som tar lek med bobler like alvorlig som jeg. Den ser dog ut til å ha litt mer erfaring! Utrolig å se hvordan den får en boble til å spinne rundt seg selv for å løse seg opp i tusenvis små bobler.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar