onsdag 16. mai 2007

Spre sine gener

Fitness er et begrep som brukes inne evolusjonær biologi, og som handler om "individets evne til å spre genene sine". Hvis man klarer å øke frekvensen av sine egne gener innen en populasjon over tid sier man at fitnessen har økt.

Et eksempel på mennesker med høy fitness er Djengis Khan, som man visstnok har funnet ut at store deler av befolkningen i Asia stammer fra. Grunnen er enkelt og greit at han jobbet hardt med å befrukte sitt harem på flere hundre kvinner, samt at han sannsynligvis forsynte seg med andre kvinner i fruktbar alder.

For oss kvinner er det ikke så lett å få spredd sine gener med en slik fart men en kvinne fra Russland har en lite misunnelsesverdig rekord. Hun var en bondekjerring fra Shuya og gift med Fjodor Vassilyev. I følge Guinness Rekordbok hadde hun 27 fødsler hvor hun fikk 16 tvillinger, 7 trillinger og 4 firlinger fra årene 1725-1765. Snakk om fitness!


Denne tvilsomme rekorden har jeg ikke tenkt å slå, men jeg kommer til å bli borte fra bloggen en liten stund nå ettersom jeg også skal øke min fitness og venter baby om to dager. Jeg kommer tilbake når ammetåken har lettet litt!

3 kommentarer:

 1. Sender deg lykkeønskninger i fleng på fredag. :-)

  SvarSlett
 2. Lycka till! Men som ivrig læsare på din blogg glædjer jag mig till nær ammetåken ær øver. :-)

  SvarSlett
 3. Takk! Nå er jeg i mål og skal forsøke å bli flink til å skrive i bloggen igjen! Takk for positiv forsterkning :)

  Randi Helene

  SvarSlett