onsdag 3. juni 2009

Ta det med ro! Det er bare en hund. Du kan jo bare kjøpe ny..

Denne insensitive politimannen fikk kun en reprimande etter at han med viten og vilje holdt tilbake noen fortvilte hundeeiere som kjørte over fartsgrensen for å redde hunden sin fra kvelning.

Ikke bare holdt ham dem tilbake i 20 minutter, men han kom også med en rekke nedlatende uttalseser som "Ta det med ro! Det er bare en hund! Du kan kjøpe deg en ny..." "Jeg bryr meg virkelig ikke om hunden din"

Hunden døde i bilen. USA har antagelig enten en fryktelig dårlig dyrevelferdslov, ellers så har de politimenn som ikke kjenner til den.

I Norge er lovteksten slik: "Råkar nokon på eit dyr som synleg er sjukt, skadd eller hjelpelaust, skal han hjelpa det så langt råd er."
Mon tro om det hadde hjulpet å ringe politiet i denne situasjonen? En absurd og desperat situasjon...3 kommentarer:

 1. Dette var rett og slett vondt å se på!
  Kjenner fortvilelsen den mannen må ha kjent,langt inn i margen. Hvis dette er lov, håper jeg virkelig det skjer endringer av lovverket!

  SvarSlett
 2. Dette handler vel mer om at amerikansk UP tidvis later til å ha nokså dårlig vurderingsevne, enn om dyrevern:

  http://www.youtube.com/watch?v=HlIKz7x6W-o

  http://www.associatedcontent.com/article/140999/two_kansas_city_police_officers_are.html?cat=17
  og
  http://www.correntewire.com/bonus_misogynist_of_the_day

  For de gjorde noe lignende i tilfellet med en gravid, blødende kvinne på vei til sykehuset; og som mistet barnet etter å ha blitt holdt over natten.

  For dem som husker de to amstaffene som ble skutt i hjel i en bil av en politimann (http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/02/16/423621.html). Samme politimann ble etterforsket av SEFO i forbindelse med NOKAS-ranet, der en av forsvarerne trakk frem hans skytegladhet. Disse to sakene ble også koblet mot hverandre (http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/04/17/429055.html).

  Begge deler kan kanskje sies å understreke det som dyre- og barnevern i Storbritannia har funnet ut: At dårlige holdninger overfor én art, gjerne også følges av dårlige holdninger overfor andre arter?

  Men hvordan måle slik mangel på empati... såvel som sunn fornuft; det er millionspørsmålet.

  SvarSlett
 3. Jeg fikk helt vondt i meg. Ble sint, og lei meg.
  Kan ikke skjønne at noen kan være så kald. Og så frekk!
  Håper virkelig dette er et helt spesielt tilfelle at dette ikke er noe som skjer til vanlig i USA.

  SvarSlett