onsdag 3. juni 2009

Utroskap og syndige avsløringer hos mennesker og dyr

Kom jeg i mitt forrige innlegg til snakke om utroskap som om det bare var knyttet til dyreverdenen? I så fall må jeg bare minne på at vi er en del av den og at folk har en velutviklet evne til å avsløre utroskap.

Faktisk er det ikke bare mennesker som har utviklet en rekke teknikker for å avsløre utroskap. Enkelte fuglearter er studert, fordi de danner par, noe som ellers ikke er vanlig blant dyr. 

Fugle-ektemaken kan ikke bare oppdage det, men også gjøre noe med det! Han kan hakke på kloakken til hunnen slipper ut sæden hun har sneket seg til ektemakens fravær...

Fugleverdenens sæddreper...

Man har også funnet ut hvis det er en sjanse for at hunnen har vært utro er hannen mer skeptisk til å hjelpe til å ta seg av avkommene. I mangel på evner til å forstå og lese DNA-tester vil hannen gjøre en liten kalkulasjon.

"Dersom jeg ikke har sjans på noen andre lekre damer og det enda finnes en liten sjanse for at noen av disse eggene har mine gener, blir jeg her. Men dersom Agnes i Grønnåsen er villig og jeg passer godt på at hun ikke får sneket seg ut på kino med Fredrik, tar jeg sjansen på at frøken Utro klarer å ta seg av ungene på egenhånd."

Under kan du se hva som skjer med frøken Utro når det er for sent med en angrepille.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar