onsdag 11. februar 2009

Kwa Heri!

Grytidlig i morgen må jeg bare gni søvnen ut av øynene - for da setter jeg kurs til Morogoro i Tanzania. Jeg og Rune Fjellanger (prosjektleder) skal jobbe med et mineprosjekt for GICHD og apopo.org. Med både hunder og rotter. Rottene er så store som katter og jeg gleder meg vilt til å hilse på dem. De er visst både sosiale og vennlige, bare de får tid til å våkne av seg selv. Omtrent slik som jeg. (Eller hva sier du mannen min? :) )

Det morsomme med å belønne dem er at de ikke spiser godbitene, men lagrer dem i kjakene til senere. Tenk at belønningen virker likevel! Det synes jeg er et fantastisk teoretisk konsept. Jeg hører forresten skumle rykter om at hannrottene har testikler så store som eliteokser, så biologien må visst også studeres litt nærmere.

Jeg skulle ønske jeg hadde tid til å fortelle mer nå, men nå må det lalles - i mellomtiden kan dere jo nyte bildet av det behårete firføtte.7 kommentarer:

 1. God tur, Helene! Dette hørtes ut som en kjempespennende tur! Mener å huske jeg så et klipp på TV en gang som viste noen rotter som ble trent til dette formålet. Jeg fikk litt lyst rotte etter det ;-).

  Gleder meg til å lese mer om rottene og hva dere har gjort i Tanzania når dere kommer tilbake!

  SvarSlett
 2. Detta har jag med stort intresse läst och hört om. Ser väldig fram emot att läsa om dina upplevelser där. Hur de tränar dessa råttor och hur de mår. :-)

  SvarSlett
 3. Fantastisk spennende! God tur og lykke til! Blir spennende å lese om hva du har opplevd.

  SvarSlett
 4. God tur nedover!
  Få tatt bilde av deg selv og rotta, da, sånn at det er lettere å se hvor store de er :-) De ser jo så skjønne ut!

  SvarSlett
 5. LYKKE TIL og God tur! Gleder meg til å lese om erfaringene, læringen og alt det andre :o)

  SvarSlett
 6. Kos dere masse Helene=)
  Er så misunnlig=) Hils Rune

  SvarSlett
 7. Hm, er ikke helt med på dette med rottene, jeg. Men gleder meg til å høre om turen din. Kommer innom når jeg kommer hjem!

  SvarSlett