søndag 8. februar 2009

Det finnes kun to typer fugl. Ørn og pippip....

En bekjent av familien mener at det finnes kun to typer fugl. Ørn og pippip... Om dette skyldes humor eller dårlige ornitologiske opplevelser i oppveksten vet jeg ikke. Antageligvis en kombinasjon... :)

På en hyttetur til Heggøy ytterst i havgapet i Øygarden nå i helgen ble jeg beæret med vingesus fra denne store og flotte ørnen. Den fløy like forbi oss da vi gikk en liten tur i solnedgangen. Jeg blir alltid overrasket over hvor store de er!! Jeg fikk heldigvis røsket kameraet ut i tide og knipset i vei. Bildet kunne vært skarpere, men jeg er likevel fornøyd.Vi traff også på denne rødstrupen som hadde god kommando over de mange turistene på Heggøy. Den nølte ikke et sekund med å starte å tigge mat fra oss da vi satte oss på verandaen for å slikke sol og fortære resten av hyttematen. Den kom så nært at jeg fikk tatt dette bildet av den. Den ble naturligvis belønnet for innsatsen.


Min bestemor forteller at den lille sønnen til rektor på UMB en gang hadde blitt veldig forundret over en voksen dame sin atferd ved fugledammene på Ås. Han hadde betraktet fuglene, mens damen forsøkte på sitt enkle vis å kommunisere med ham. Gutten kom etterpå og spurte:

"Jeg vet hva en and er. Jeg vet hva en gås er. Og jeg vet hva en svane er.
Men hva er en pippip?"

2 kommentarer:

  1. Jeg har også hørt at det finnes to typer fugler, pippip og gakkgakk. Gakkgakken er den som lager bølger... :-)

    SvarSlett
  2. Ahhh! Jeg føler meg som en amatør. At jeg glemte denne viktige arten! Takk for grundig artsbeskrivelse, så slipper vi å ta feil :)

    SvarSlett