søndag 21. september 2008

Er ikke renneløkke effektivt nok til å kvele hunden? Hjelpen er nær...

Cesar Millan, Hundehviskeren som brøler, har slått an i Norge med sine kvelningsmetoder på hund. Hvis du har hatt problemer med å få til kvelning skikkelig effektivt kan du nå få kjøpt det rette verktøyet på tjenestehund.no.


Her kan du lese hva jeg mener om å kvele hunder, men jeg skal i hvertfall gi disse selgerne kreditt for å fortelle at dette er ubehagspåføring som fremkaller "kvelningsrefleksen hos hunden". Dette er mye mer ærlig enn å nekte for at hunden blir kvalt når man struper den.


Her er hvordan tjenestehund.no reklamerer for produktet sitt.

"Mallepigg"
Ideelt for å trene f.eks jakt, slipp, transport etc. når hunden er høyt i drift. Brukes i stedet for smertepåvirkning, noe som ofte bare øker driften/ frustrasjonen. Fungerer ved å gi ubehag for hunden ved å fremkalle kvelningsrefleksen hos hunden. Festes høyt oppe på hundens hals, foran adamseplet. Deretter strammes halsbåndet lett slik at det ikke glir ned. Du skal ikke rykke i dette halsbåndet men stramme bestemt og kontrollert. Passer f.eks settere og malinois.

Kvelning anbefales altså når smertepåføring ikke virker. På tide å få Mattilsynet til å mene noe?

Her er et bilde som ligner på det som selges under navnet "mallepigg".


Takk til Anja for tipset.

6 kommentarer:

 1. Skjønner ikke at det er lov, jeg... Hadde dette blitt solgt til f.eks barneoppdragelse hadde det nok blitt stort oppstyr!

  SvarSlett
 2. Her på Andenes bruker de garnstein som kobbles til strup halsbånd.
  Det ble en sikker kvelning/drukning.
  Eieren måtte noen dager på pyskriatrien.

  SvarSlett
 3. Fy f... folk e gal. Kor e mattilsynet som e dyrebeskyttelsen. Hadde dette skjedd med et barn hadde man mistet omsorgen. Når får dyrene denne rettigheten til å sitte? Blir så lei meg på dyrenes vegne :-)

  SvarSlett
 4. Man er jo _virkelig_ en taper om man ikke klarer å trene en tjenestehund eller jakthund uten å bruke en kontrapsjon som dette.
  Det snakkes om Mattilsynet i blogginnlegget og kommentarene. Er det noen som har gjort Tilsynet oppmerksom på dette?

  HL

  SvarSlett
 5. På siden deres, tjenestehundshop.no selger de også "prongs", hundehalsbånd som har pigger på den ene siden som presses inn i huden i nakken når båndet strammes. Fy fan. Folk som kjøper slike ting burde bli anmeldt. Vær så snill, tjenestehund.no; vær ett forbilde. Dette er IKKE akseptable metoder å bruke for dressur!

  SvarSlett
 6. Kjære Heidi, desverre er det mennesker, da spesielt de som bestemmer her i verden, som ikke mener at alle levende vesener, barn og hunder, er like mye verdt. Det er en tragisk verden. At disse nydelige vesenene føler, tenker og betyr så utrolig mye for mange mennesker, betyr ikke noe. De er jo bare dyr.

  SvarSlett