fredag 6. juni 2008

Gå til side, apekatt!

Enkelte dager møter man seg selv i døren. Dette er en slik dag.

Hvis noen hadde vist meg et slikt maleri og sagt at kunsteren var en elefant, hadde jeg tenkt at de var lettlurte.Elefantene er visstnok trent til å male, men jeg vet dessverre i hvilken grad og på hvilken måte. Jeg er uansett imponert.

Noen som har noen gode linker til info om elefanttreningen?

5 kommentarer:

 1. Helt utrolig! Jeg fatter ikke at det er mulig! Først tenkte jeg at siden det var zoomet inn så veldig, at det var hjelperen som førte snabelen, men det er jo ikke det!!

  Så ble jeg beveget. Veldig.

  SvarSlett
 2. Hej
  Det ser helt fantastiskt ut men som alltid blir jag skeptiskt till vilka metoder de har anvænt før att få elefanten till att måla.... Hittade denna linken:
  http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g293915-i3686-k1983884-Elephant_painting-Thailand.html
  som omtalar denna video på Youtube som du visar hær. Vad ska man tro?

  SvarSlett
 3. Hei Monica!

  Takk for nyttig link! Metodene som elefantene er trent med og forhold rundt dem (separasjon, lengde osv) er essensielle for å kunne vurdere om velferden til disse elefantene er truet, sik som du påpeker.

  Det er leit for dyrene hvis innlegget som linken viser til er riktig. Jeg skulle likt å hatt mer info om metodene som er brukt. I innlegget bak linken står det dessverre stort sett bare at metodene ikke er bra, uten at de er beskrevet mer nøyaktig.

  Jeg kjøper ikke det helt uten videre ettersom jeg til og med har hørt veterinærer være motstandere av å trene dyr som bor i dyrehager av ulike obskure årsaker. På den annen side er vel ikke elefanttrenere berømt for å bruke dyrevelferdsmessig gode metoder.

  På filmen kan det se ut til at en av trenerne bærer en slik "elephant poker". Hvis det ikke er for å beskytte seg med, er det ikke et spesielt godt tegn.

  Uansett metode er det imponerende at elefanter kan lære en såpass kompleks atferdskjede. Men vi bør gjerne ikke kjøpe noen bilder før vi vet mer om hvordan elefanten har det i arbeidsprosessen!

  SvarSlett
 4. Hei Randi Helene
  Veldig fasinerende å se ja! Men jeg blir også skeptisk.. Det er mye stygt å høre og lese om trening av elefanter, selv om man selvsagt ikke skal ta alt for god fisk..

  Jeg liker denne siden veldig godt: http://www.elephantvoices.org (Joyce Pool og hennes norske mann Petter Granli driver arbeid med elefanter i Kenya) En seriøs og informativ side. Det ligger også en mengde linker der så ikke usannsynlig at du finner noe om du leter litt. Under linken "Voicing the interest of the elephants" står det i hvert fall en del om elefanter i fangenskap (i zoo, på sirkus, som arbeidsdyr).

  Jeg "digger" elefanter og har tilbrakt mye tid på disse sidene. Drømmer stadig om å bli kjent med en elefant :))

  SvarSlett
 5. Hej igen
  Skulle gærna vilja veta mer. Elefanter fascinerar mig enormt. Enig med dig att oavsett så ær det otroligt vad de kan læra. Har en liten drøm om dra till ex. Thailand och vara med/læra mer om elefanter, men inte om det ær på bekostnad av deras væl och ve.... Må nog undersøka mer om detta. Någon som kænner till denna linken: http://www.elephantnaturefoundation.org/
  Den linken du skrev om Ellen ær ju helt hærlig!

  SvarSlett