tirsdag 4. desember 2007

The Dog Who Mistook It's Foot for an Enemy

Denne koko hunden viser en bisarr atferd hvor den regelrett reagerer aggressivt og angriper sin egen fot. De fleste syns det er morsomt, noe det jo også er, om man ser bort i fra at hunden ikke er frisk.

Jeg lurer på om dette er et tilfelle av Proprioception Deficit Disorder (PDD). Denne sykdommen kjennetegnes av mangel på kontakt med kroppsdeler og problemer med å gjenkjenne dem korrekt. Les mer om det her.Hva tror du det kan være?

4 kommentarer:

 1. Jeg vet ikke hva det kan være, men jeg husker å ha sett den filmen gjentatte ganger over alt på internett. Plutselig her om dagen så jeg den på AFM. Tror de vant, men de etterlyste også en hundeadfertsterapau - så de får ihvertfall hjelp. :)

  SvarSlett
 2. Ja, filmen har holdt stand i flere år nå, tror jeg nesten. AFM vet jeg ikke hva er, men jeg får mange morsomme treff på Google:)

  http://www.google.com/search?q=afm&rls=com.microsoft:*:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7DANO

  Atomic Force Microscope?? Eller hva med Addictions Foundation of Manitoba? :)

  Dessverre tror jeg at sykdommen hunden har er nevrologisk, og det blir kanskje vanskelig å normalisere atferden. Men godt å høre at de får hjelp :)

  Ser fra bloggen din at du jobber meget godt med hunden din. Lykke til med trening!

  SvarSlett
 3. Americas Funniest (home)movies, eller noe sånt.

  Jeg så en annen hund på samme programmet forrige uke (du vet, vi som har TV får med oss litt av hver, vi ;-) , men denne hunden stod oppreist og var også rasende på sine egne poter og hadde et bein å forsvare.

  Ville det ikke være mulig å hindre sykdommen i å manifestere seg ved å ikke gi hunden noe å forsvare? Eller desensitisere den generelt på andre hunder? Vil den ikke da tolerere potene sine i nærheten?

  SvarSlett
 4. Jeg vet ikke, Kari Anne, hva den korrekte behandlingen for en slik tilstand er. Muligens er det en eller annen skade på hjernen, og da er det ikke sikkert at desensitisering kan reversere dette.

  SvarSlett