fredag 24. april 2009

Selvlysende Beagle til catwalken

Det er visst ikke bare veskehunder som er den store hitten. Nå har man laget selvlysende valper. Noe upraktisk er det naturligvis at man må ha dem i et mørkt rom med UV-belysning for å få fram effekten, men ryktene sier at Paris Hilton har donert penger til den videre forskningen.

Hundene er genmanipulerte slik at de produserer et rødt selvlysende protein som det vanligvis er sjøanemoner som er spesialister på.


Forskerne lagde Ruppy, på bildet, ved å først infisere fibroblast-celler (tidlig stadium av bindevevsceller) med et virus som var "motoren" for å sette genet inn i DNA'et i cellekjernen. Deretter overførte de kjernen i fibroblast-cellen til en hunde-eggcelle hvor kjernen var fjernet.


Den neste uken lette de febrilsk etter løpske tisper som ville finne seg i at ingen sex og ingen sædceller var involvert, mens cellen fikk ligge i en petriskål og dele seg. Det klonede embryoet ble satt inn i livmoren hos den utvalgte jomfruen.


På dagtid ser visst beaglene helt normale ut (den i midten er ikke manipulert, men de to andre er):Oki - hvilke atferder skal vi sette på ønskelisten for våre fremtidige genmanipulerte hunder?

Jeg kommer ikke på så mange jeg vil ha, men minst en jeg vil fjerne. Hva er det for eksempel som gjør det så ytterst nødvendig å riste seg mest mulig i nærheten av MEG etter et bad? Dette må da være en mutasjon som er enkel å fjerne? Gjør sjøanamoner slikt, kanskje?

Men fra spøk til revolver. Hvis jeg legger til side mine personlige og egoistiske interesser i at genteknologien blir langt mer avansert, har jeg likevel kvaler med å akseptere de veiene som gås opp i prosessen. Jeg vet ikke helt hva jeg skal tenke om at vi er i stand til å skape selvlysende valper.

Pippi ikke være Beagle i mitt neste liv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar