tirsdag 11. november 2008

Lite å gjøre i helgen? Ta ungene med på safari på pelsdyrfarm...

Jeg syns det er verdt å gjøre oppmerksom på denne filmen publisert bl.a. i Dagbladet som jeg ganske sikkert er en start på en engasjert debatt rundt pelsdyrfarming.

Filmen er meget troverdig gjennomført, flott redigert og er et saklig innlegg i pelsdyrdebatten.

Selv er jeg i mot debattformer som innebærer sabotasje, hærverk og frislipping av fangede dyr. Disse mener jeg er ødeleggende innslag, som ofte vil tjene en motsatt hensikt. Det finnes ryddigere og mer effektive metoder å bruke for å få fram betydningen av dyrevelferd.

Denne filmen er et godt eksempel på hvordan man kan få med seg flertallet av befolkningen. Man skal være temmelig avstumpet om man ser denne filmen og føler seg likegyldig med lidelsene til de dyrene som her er behandlet feil, utilstrekkelig og svært uverdig. Kanskje vi alle burde følge oppfordringen til pelsdyrbransjens utspill om å ta seg et besøk på nærmeste pelsdyrfarm?
4 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig med deg! Jeg synes det er utrolig bra at det nå settes søkelys på dette, og samtidig at aktivistene holder seg (nesten) innenfor Norsk Lov.

  Jeg har selv skrevet et blogginlegg om dette temaet her:

  http://icefeather.blogg.no/1226415309_pelsdyroppdrett__si_d.html

  SvarSlett
 2. Hei!
  Jeg sitter å griner etter de filmene, skjønner ikke hvordan mennesker kan være så jævlige. Vi tror vi eier verden og kan gjøre akkurat hva vi vil uten å ta hensyn til andre. Jeg blir så utrolig sint og lei meg! Åååh.
  Er 100% enig i innlegget ditt, vi må kjempe mot pelsindustrien men ikke ved å gjøre forholdene verre for de dyra som allerede er ødelagt..

  SvarSlett
 3. Huff! Griner av den siste filmen her, sånne folk burde ikke fått lov til å ha dyr eller unger eller hva det skulle være - uansett hva som var grunnen; uvitenhet eller vilje/uvilje!

  Men vil også si at jeg generelt ikke er imot pelsdyr oppdrett, så lenge dyra har det bra (Dyras fem frihetskrav). Jeg skjønner at det blir vanskelig å få det optimalt så lenge det er snakk om økonomi, men det er sjelden optimalt hos andre husdyr heller – men de kan ha det bra allikevel! :)

  SvarSlett
 4. Den filmen er ikke representativ for norsk pelsdyrnæring.
  I følge Gorm Sanson opptrer slike skader på 0,05% av pelsdyrene.

  Pelsdyr har det, etter min mening, ikke værre enn mange av husdyrene vi bruker til kjøtt.

  SvarSlett